| Naon fini krumplifőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg krumpli,(lehetőleg a sárga, szétfővős fajta) 2 ek olaj Jó sok apróra vágott vöröshagyma, min. egy fej 2 dl tejföl 1 ek liszt só bors pirospaprika natúr vegamix vagy más ételízesítő, de nem ízfokozós borzalom... őrölt babér őrölt kömény zöldpaprika paradicsom piros arany Elkészítés: Az olajon világosra dínszteljük, sütjük a hagymát, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beletesszük a meghámozott, karikára vágott nyers burgonyát és megsózzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy kb. a 2/3-áig érjen, ízesítjük a fűszerekkel (nem sajnáljuk :)) , a forrás elérése után fedő alatt pároljuk, közben néha megkeverjük, beletesszük a kicsire vágott zöldpaprikát, majd végül a paradicsomot. Mikor már hellyel-közzel szétfőtt, a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük és 1-2 perces forralás után már kész is. Elkészülte után egy pici pirosaranyat még teszek bele, nem árt meg neki. :) Tanácsok: Ha a tejfölös habaráshoz először hozzámerünk egy kevés főzelék-levét, azzal jól elkeverjük és már így viszonylag hígabban tesszük a főzelékbe, nem lesz csomós. Az elkészítési idő sokmindentől függ, de nem vészes. Gőzöm sincs, hogy hány kalória, hány g. zsír és satöbbi, tökmindegy, egyétek bátran, nem hízlal úgy, mint egy dobostorta! :D A receptet beküldte: Bubbaboo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |