Tutireceptek.hu fejléc

Naon fini krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,(lehetőleg a sárga, szétfővős fajta)
2 ek olaj
Jó sok apróra vágott vöröshagyma, min. egy fej
2 dl tejföl
1 ek liszt

bors
pirospaprika
natúr vegamix vagy más ételízesítő, de nem ízfokozós borzalom...
őrölt babér
őrölt kömény
zöldpaprika
paradicsom
piros arany

Elkészítés:
Az olajon világosra dínszteljük, sütjük a hagymát, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beletesszük a meghámozott, karikára vágott nyers burgonyát és megsózzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy kb. a 2/3-áig érjen, ízesítjük a fűszerekkel (nem sajnáljuk :)) , a forrás elérése után fedő alatt pároljuk, közben néha megkeverjük, beletesszük a kicsire vágott zöldpaprikát, majd végül a paradicsomot.
Mikor már hellyel-közzel szétfőtt, a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük és 1-2 perces forralás után már kész is.
Elkészülte után egy pici pirosaranyat még teszek bele, nem árt meg neki. :)

Tanácsok:
Ha a tejfölös habaráshoz először hozzámerünk egy kevés főzelék-levét, azzal jól elkeverjük és már így viszonylag hígabban tesszük a főzelékbe, nem lesz csomós.

Az elkészítési idő sokmindentől függ, de nem vészes.
Gőzöm sincs, hogy hány kalória, hány g. zsír és satöbbi, tökmindegy, egyétek bátran, nem hízlal úgy, mint egy dobostorta! :D


A receptet beküldte: Bubbaboo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc krumplifőzelék » Savanyú krumplifőzelék » Sajtos újkrumplifőzelék » Krumplifőzelék
» Krumplifőzelék Malbe módra » Brokkolifőzelék 1 » Zellerfőzelék » Kelkáposztafőzelék
» Kelkáposzta főzelék » Salátafőzelék » Klasszikus lencsefőzelék » Rizs -tökkel
» Burgonyapürében sült tojás » Diétás tökfőzelék » Paszuly konzerv házilag » Kapros cukkinfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.