Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Napraforgómagos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 cs szárított élesztő,
4-5 dl langyos víz,
10 dkg vágott napraforgómag,
liszt a munkafelülethez,
forró víz a kenéshez,
napraforgómagok a megszóráshoz.

Elkészítés:
A liszteket, a porélesztőt és a sót összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a langyos vizet.
Belekeverem a vágott szotyit, majd egy egységes tésztává dagasztom.
Egy kendővel letakarom és fél órán át meleg helyen kelesztem.
Egy lisztezett deszkán alaposan átgyúrom a tésztát és egy veknit formázok belőle.
Megkenem forró vízzel, megszórom szotyival, majd ismét kelesztem egy fél órát.
230 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyérleves » Litván karácsonyi kenyér » Fügekenyér » Köményes-rozsos kenyér
» Francia Kenyér » Gépi házikenyér » Málnalekváros bundáskenyér » Mandulás banánkenyér
» Narancsos püspökkenyér » Afrikai kenyér » Diákkenyér » Útifűmaghéjas kenyér
» Diós banánkenyér » Rakott bundás kenyér » Cukkinis kenyér » Zabkenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.