Tutireceptek.hu fejléc

Napsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 nagy fej lilahagyma
2 kígyóuborka
6 sárga paprika
2 paradicsompaprika
8+1 közepes paradicsom
4 főtt tojás
20 dkg trappista sajt reszelve
1 teáskanál só
Az öntethez:
4,5 dl tejföl
25 dkg félzsíros túró
1 tojássárgája
0,5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
4 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés:
A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd besózzuk. 20 perc elteltével a levet leszűrjük róla.

A 4 főtt tojást két szelet kivételével szintén kockákra vágjuk, és a salátába keverjük.

A reszelt fokhagymára ráöntjük az olajat, és kikeverjük. Utána a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját hozzáadjuk, és összedolgozzuk. A túró kissé darabos lehet az öntetben, végül ételízesítővel ízesítjük.

Ráöntjük a felkockázott zöldségre és elkeverjük. A tetejére reszeljük a sajtot, majd rátesszük a két karika tojást, és napsugárként a cikkekre vágott paradicsomot.

Bármely sült vagy grillezett húshoz finom, de ha gépsonkát keverünk a zöldséghez, önálló fogásként is remek.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalsaláta I. » Vegyes vágott savanyúság » Csuszi » Toszkán kenyérsaláta
» Olasz spagetti saláta » Almasaláta zellerrel » Tavaszi sonkasaláta » Csirkés metéltsaláta
» Sonkás vitamintál » Egyszerű brokkolisaláta » Brokkoli saláta » Vitaminbomba-saláta
» Nyári saláta » Cékla-alma-hagyma saláta » Tzatziki (Caciki) » Céklás tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.