Tutireceptek.hu fejléc

Narancsbefőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg narancs
1kg cukor

Elkészítés:
Az egészen ép narancsokat jól megmossuk és megszurkáljuk.Nagy uburkásüvegekben 4 napig áztatjuk úgy hogy a vizet mindennap cseréljük.A cukorból 2.5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.A szeletekre vágott,magjától megtisztított narancsot a sziruphoz adjuk,és addig főzzük amíg az oldat telljesen besűrűsödik.kb 30-40 perc.Ekkor a narancsszeleteket a sziruppal együtt szélesszájú üvegekbe rakjuk lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Csak 2 hónap múlva bontjuk ki ,amikor kocsonyásodni kezd.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füge-alma kompót » Sütőtöklekvár » Joghurthabos narancszselé » Kandírozott eper
» Rebarbara kompót » Paprikakrém 2 » Csipkebogyószörp egyszerűen » Citrom-vodka befőtt
» Fenyörügy méz » Mandarindzsem » Eper rebarbara lekvár » Citromdzsem
» Zöld paradicsomos lekvár » Narancs jam » Egres-banán befőtt » Vegyespikáns lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.