Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsbor recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 palackhoz:
5 db narancs
1 db keserű narancs
1 db citrom
1 rúd vanília
1.5 l könnyű vörösbor
500 g kristálycukor
2.5 dl fehér pálinka

Elkészítés:
Mossuk meg a gyümölcsöket és vágjuk fel őket gerezdekre.A gyümölcsöket tegyük légmentesen zárodó edénybe,rakjuk ide a rúd vaníliát is,és locsoljuk meg a borral.Hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen összeérni.1 hónap után szűrjük át a bort.Ezt követően cukrozzuk meg,majd rakjuk hozzá a gyümölcsöket és adjuk hozzá a pálinkát.További 45 napig állni hagyjuk a bort.Az érlelési időszak leteltével ismét leszűrjük,és palackba töltjük.

Tanácsok:
A cukor hozzáadása után minden 10. nap rázzuk fel a bort,h. a cukor minél könnyebben felolvadhasson.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi narancsbor » Forró csokoládé » Baileys (tojás nélküli) » Aszaltszilvas vodka
» Eredeti angol puncs » Orgazmus » Pesti Éjszaka » Házi joghurt
» Első lépés » Alpesi kávé » Blue Angel » Tojás likőr
» Bodzaital » Vérnarancs koktél » Kávekrémlikőr » Bécsi kávé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.