Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos-gesztenyés muffin recept

Kategória:


Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

Száraz rész:

20 dkg liszt
fél cs sütőpor
25 dkg gesztenyemassza (lereszelve)
1 narancs reszelt héja

Nedves rész:

2 tojás
7 ek édesítőpor /10 dkg cukor
1 ek vaníliaaroma
3 ek rum
2 pohár natúr joghurt
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs leve

Elkészítés:
elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A tojásokat a édesítőporral /cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük.
Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, beletöltjük a masszát és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk.

sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Tanácsok:
Szerintem lehetett volna picit édesebb, de akik kóstolták, azt mondták, hogy ez így pont jó, mert így lehet érezni a narancs és a gesztenye ízét.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás muffin zabkorpából » Muffingalóca » Meggylekváros muffin » Rizses muffin
» Gesztenyés muffin » Túrós muffin II. » Jégkrém muffin » Kakaós muffin - diétásan
» Kókuszos muffin » Ananászos-csokis muffin » Körtés muffin » Túrós-csokis muffin II.
» Bolognai muffin » Mars-csokis muffin » Búvártúrós muffin » Mézes-sárgarépás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.