Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos gesztenyetekercs II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
1 dl narancslé
1 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál gyümölcscukor vagy cukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 narancs
12 dkg tejcsokoládés vagy étcsokoládés tortabevonó
6 dkg vaj vagy margarin
kandírozott citrus darabok

Elkészítés:
A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek. narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük fel. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat. A sárga krémet hűtőben hűtsük ki.
Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A narancs húsát vágjuk kis kockákra és szórjuk rá a krémre.
A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy jó órára. A tej- vagy étcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel és keverjük bele a vajat, majd kenjük rá a gesztenyetekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal.

(mamanet.hu)

Tanácsok:
Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes, és növényi tejpótlóval készítve tejmentes is.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos gesztenyetekercs » Narancsos barack bólé » Narancsos rizs » Túrós-narancsos pohárkrém
» Mennyei narancsos kuglóf » Narancsos túrószelet 2 » Narancsos túrószelet » Narancsos kávé puncs
» Narancsos répalekvár » Narancsos sertésszűz » Csokis-narancsos csoda » Mákos-narancsos zserbó
» Narancsos grízpuding » Narancsos holdacska » Narancsos cookie » Narancsos puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.