Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos, gombás kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db kacsacomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg gomba
2 dl barbecue szósz
3 ek. cukor
3 dl vörösbor
2 db narancs
1 ek. liszt
1 kk. kakukkfű
pici bors, só

Elkészítés:
A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük.

Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.

Kevés olajon 3 ek. cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.

Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.

Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csokitorta » Gombás csirkemáj almával » Hagymás- gombás csirkemell » Szerb gombás zakuszka
» Rizottó gombásan » Gombás kukoricás ragu » Gombás-hagymás pulykamell » Narancsos püspökkenyér
» Narancsos kacsahúspástétom » Narancsos brownies » Mézes-narancsos csirkecomb » Rókagombás őzpörkölt
» Kacsacomb franciásan » Narancsos krémes » Gombás rakott hús » Gombás csirketekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.