Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos, gombás kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db kacsacomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg gomba
2 dl barbecue szósz
3 ek. cukor
3 dl vörösbor
2 db narancs
1 ek. liszt
1 kk. kakukkfű
pici bors, só

Elkészítés:
A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük.

Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.

Kevés olajon 3 ek. cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.

Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.

Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes gombás spagetti » Csirkés -Gombás batyu » Ropogós kacsamell » Gombás kocka
» Rókagombás omlett » Gombás szarvas-steak » Gombás szűzérmék » Narancsos sertésszűz
» Rókagombás őzpörkölt » Diétás gombás husi » Gombás felfújt » Narancsos túrós rétes
» Sonkás gombás penne » Narancsos csillagok » Narancsos linzer » Gombás-tejfölös hús


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.