Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos kacsa (amc recept) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 sovány pecsenyekacsa
2 narancs
1/2 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 szem szegfûszeg, só, bors

Elkészítés:
A megmosott és leszárított kacsát negyedekre vágjuk. A zsíros bõrbõl csak annyit hagyunk rajta, amennyi feltétlenül szükséges.
A húsdarabokat félretesszük. A hagymát tisztítás után finomra metéljük. A narancsokat megmossuk, a sárga héjukat vékonyan lehámozzuk és finomra vágjuk.
A fehér bundát egészen levágjuk, a narancsot felkarikázzuk, és a karikákat kockákra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
A legnagyobb méretû AMC-serpenyõt felforrósítjuk, majd a bõr nélküli oldalával egyenként beletesszük a kacsadarabokat. Ha megpirult, és "önként" elválik az edény aljától, megfordítjuk, és a bõrös felét is megpirítjuk. Azonnal mellétesszük a hagymát, a fokhagymát és a szegfûszeget, beleszórjuk a finomra vágott narancshéjat, majd ráöntjük a vörösbort, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük.
A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és anélkül, hogy a fedõt levennénk, 40 percig pároljuk. Ekkor mellérakjuk a narancskockákat, és ismét befedve, további 30-35 percig pároljuk.
Ezután levesszük a fedõt, és a felesleges levét elpárologtatjuk.
Köret- és italajánlat: Mindenféle párolt zöldség és gombás rizs illik hozzá. Azzal a vörösborral kínáljuk, amivel fõztük.

kcal/kJ 750/3720
fehérje/zsír 95 g/33 g
szénhidrát 10 g


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack leves recept » Narancsos kacsa » Kacsamell hagymasalátával » Narancsos mandulatorta
» Aszalt szilvás kacsacomb » Narancsos tiramisu torta » Kacsa confit » Finom narancsos kuglóf
» Narancsos puncstorta » Párolt vadkacsa » Sportszelet /saját recept/ » Piskóta (alaprecept)
» Narancsos palacsinta » Karin narancsos piskótája » Kacsamáj aszpikban » Hagymán sült kacsamáj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.