Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos kávékrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávaló a narancsos kávékrémhez:
2 tojássárga,
5 dkg cukor,
1 (púpos) kanál finomliszt,
1 dl erős feketekávé,
2 dl tej,
1 narancs reszelt héja.

A narancsos habhoz:
1.5 dl hideg tejszín,
3 evőkanál narancslekvár,
1 evőkanál rum.

Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrűre krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes és bársonyos lesz.

A megfőtt kávés krémet robotgéppel további 5 percen át keverjük, hogy kihűljön.

A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabhoz fakanállal hozzáadjuk a narancslekvárt meg a rumot, és végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűl.


4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos pulyka » Zabkorpás- narancsos süti » Csokoládés narancsos rolád » Narancsos-mandulás kifli
» Narancsos grízpuding » Narancsos krémes » Narancsos kacsa » Narancsos sütemény
» Narancsos-mákos muffin » Narancsos szarvasszeletek » Narancsos Tonhalas Salata » Narancsos túrószelet 2
» Narancsos finomság » Narancsos paradicsomleves » Narancsos bor » Finom narancsos kuglóf


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.