Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos mandulatorta likőrhabbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (8 szelethez)

225 g vaj
225 g darált mandula
225 g cukor
4 db tojás
50 g liszt
1 narancs leve és héja
1 teáskanál fahéj
csipet só

A Grand Marnier habhoz:
tejszínhab
Grand Marnier likőr
porcukor
fahéjrúd

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat.
Lassanként beleöntjük a lisztet. A masszához adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját, végül a csipet sót és a fahéjat is.
Egy kivajazott, sütőpapírral az alján kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát és 180 C-on kb 60-70 percig sütjük (tűpróba).
FONTOS!!! Az első tíz perc után alufóliával takarjuk le az egész formát, és úgy süssük tovább!
Amíg sül a torta, elkészítjük a Grand Marnier habot. Tejszínhabhoz ízlés szerinti porcukrot és likőrt teszük, hogy a hab kanalazható keménységű legyen.
Ha a torta kisült felszeleteljük, leporcukrozzuk, a tányérra a habból halmokat teszünk, és azokat fahéjrúddal díszítjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos-narancsos zserbó » Narancsos répakrémleves » Narancsos-túrós alagút » Citromos-narancsos szelet
» Narancsos mokka puncs » Narancsos szívek » Narancsos csirkemáj » Mézes narancsos puncs
» Narancsos csirke » Narancsos sajtkoktél » Narancsos túrószelet 2 » Narancsos kávé puncs
» Narancsos tiramisu golyó » Narancsos almaital » Narancsos püspökkenyér » Narancsos lazac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.