Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos Őzcomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg őzcomb
300 g vegyes zöldség
200 g hagyma
100 g paradicsompüré
5 g bors
5 g kakukkfű
1 db babérlevél
3 dl édes vörösbor
1 dl borecet
100 g cukor
300 g narancs
1 dl olaj
100 g vaj

kevés liszt

Elkészítés:
Az őzcombnak kivesszük a csontját, és a csont helyén jól befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel és egy kevés reszelt narancshéjjal. Ezután megkötözzük, hogy visszanyerje ismét a combformát Egy lábasba téve a húst, rászórjuk a karikára vágott zöldséget, hagymát, és hozzáadjuk a borecetet is, majd lefödve egy-két napig hűtőben pácoljuk. Az elkészítés napján a húst kivesszük a zöldségek közül és forró olajban hirtelen minden oldalát pirosra sütjük. Majd a húst kivéve, ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a paradicsompürét, és rátesszük a pácoláshoz használt zöldségeket és hagymát. Kevés liszttel megszórva jól lepirítjuk, és felöntjük kb. fél liter vízzel és 2 dl vörösborral. Beletesszük az őzcombot és a csontjait is, kellően megsózzuk, és fedővel letakarva, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, kivesszük a csontokkal együtt, és a visszamaradó mártást szitán átpasszírozzuk. Egy lábasban cukrot karamellszínűre pirítunk, majd beletesszük 2 narancs lereszelt héját (sárga héja), felöntjük a levével és egy dl vörösborral A cukros narancsot ezután hozzáadjuk az átpasszírozott mártáshoz és jól kiforraljuk. Az őzcombot felszeletelve tesszük a tálra, leöntjük a másásával és tetejét hámozott, cikkekre vágott friss naranccsal díszítve kevés vajjal meglocsoljuk. Köretként burgonyafánkot, esetleg vörösboros párolt szilvát adhatunk.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos update kalács » Finom narancsos kuglóf » Mennyei narancsos kuglóf » Narancsos eperkoktél
» Narancsos bor » Narancsos tiramisu torta » Narancsos-mákos muffin » Narancsos kávé puncs
» Őzcomb pikáns mártással » Narancsos kuglóf » Narancsos sárgarépaleves » Narancsos túrókrém
» Narancsos grízpuding » Őzcomb gersliropogóssal » Narancsos sárgadinnyeleves » Narancsos karfiolsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.