Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos pácolt csirkemell csíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg csirkemell filé

A páchoz:

50 ml friss narancslé
1 gerezd fokhagyma
30 ml szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
1.5 késhegynyi őrölt gyömbér
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet só
40 ml akácméz
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik.
A pácot a húsra öntjük és lefedve, hűtőbe téve másfél órán át hagyjuk pácolódni.
Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé.
A húst melegen tálaljuk kevés reszelt narancshéjjal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a tetszőlegesen választott körettel. Salátát is kínálhatunk mellé.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csodás csirkemell » Narancsos karikák » Narancsos szelet. » Brokkolis csirkemell II.
» Narancsos grízpuding » Sajtkrémes csirkemell » Narancsos-mákos muffin » Sajtos rakott csirkemell
» Csirkemell tüzdelve » Almás-fűszeres csirkemell » Gombás csirkemell » Zöldborsós csirkemell
» Narancsos bor » Chilis-szójás csirkemell » Almás-gyömbéres csirkemell » Csirkemell formában sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.