Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos szegfűszeges sertésszűz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg szűzpecsenye
8 db narancs
2 dl narancslé
3 kanál cukor
1 csipet só
1 csipet mézeskalács fűszer
2 kanál keményítő
3 kanál méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteljük fel, és ütögessük meg, majd fűszerezzük be.
A narancslevet forraljuk fel a cukorral, a szegfűszeggel, a mézeskalácsfűszerrel.
Adjuk hozzá a kockára vágott narancshúst, majd addig főzzük, míg a narancshús szét nem esik.
Sűrítsük be keményítővel, és pár kanál mézzel, majd botmixerrel turmixoljuk sima állagúra.
A serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szűzérméket.
4-5 perc alatt, időnként megforgatva, süssük készre.
Tálaláskor, vonjuk be a mártással a hússzeleteket.
Köretnek burgonyafánkot vagy párolt rizst adunk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos sütemény » Narancsos sárgarépa saláta » Gyömbéres-narancsos keksz » Narancsos tiramisu torta
» Mézes-narancsos csirke » Narancsos puncstorta » Narancsos áfonyás kacsa... » Narancsos sárgarépaleves
» Mennyei narancsos kuglóf » Narancsos joghurtital » Narancsos kocka » Narancsos kacsamell
» Narancsos rizs » Narancsos update kalács » Narancsos műzli I. » Narancsos mákos



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.