Tutireceptek.hu fejléc

Narancstorta egyszerûen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 egész tojás, 20 dkg cukor, 1 kis narancs reszelt héja és kicsavart leve, 4-5 evõkanál narancsíz vagy narancsdzsem, 16 dkg búzadara, a tetejére 30 dkg porcukor, 1 kis narancs leve, 1 citrom leve, 1 tojásfehérje.

Elkészítés:
Elõzõ este a tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukorral, majd hozzáadom a citrom- és narancslevet. Ezután a búzadarával is összekeverem. A torta sütése elõtt hozzáadom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot és vastagon kikent, belisztezett tortaformába beleöntöm. Közepesen meleg sütõbe tolom és megsütöm. Még forrón deszkára borítom, és hagyom kihûlni. Míg a tészta hûl, elkészítem a tetején lévõ narancsmázat. A cukrot addig keverem a tojásfehérjével és a narancslével, amíg habos, nehezen folyó tömeg lesz belõle. A kihûlt tortát három lapba vágom és a lapokat egyenként bekenem a kevés vízzel hígított narancslekvárral. Eredeti formájára visszaállítva, a tetejére rákenem a narancsos cukorbevonatot, majd késsel szeleteket vonalazok rajta, hogy a máz megszilárdulása után se törjön meg a teteje. A hûtõszekrényben egy hétig is elálló, finom édesség.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancstorta piskótával » Narancstorta. » Ünnepi narancstorta » Túrós narancstorta
» Andi narancstortája » Tejszínes narancstorta » Fordított narancstorta » Narancstorta 10 szeletes
» Nagyanyám narancstortája » Narancstorta II. » Banán palacsintatésztában » Esztergomi almás zserbó
» Kókuszos meglepetés » Barackos buci » Rigó Jancsi » Finom Tea Kenyér Kanadából


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.