Tutireceptek.hu fejléc

Natúr szelet sajtos rakott brokkolival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 szelet karaj (csont nélkül)
4 db burgonya (közepes )
1 db brokkoli (kisebb)
5 dkg sajt
1,5 dl tejszín
1 teáskanál szerecsendió
1 dl olaj
1 evőkanál rozsliszt

bors

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, a burgonyát héjában félpuhára főzzük. A megmosott és szárazra törölt húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró olajon megsütjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, és a meghámozott, karikára vágott burgonya felét lerakjuk. Megsózzuk, megborsózzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd a felszeletelt brokkolit rárakjuk a burgonyára, és újra megfűszerezzük.
Ezután betakarjuk a megmaradt burgonyakarikákkal, szintén megfűszerezzük, végül ráöntjük a tejszínnel összekevert reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen tálaljuk a natúr szelettel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maximilián-szelet » Óvári szelet darálva » Tejfölös-sajtos brokkoli » Sajtos burgonyasalata
» Rakott túrósburgonya » Rakott galuska » Parasztos rakottbab » Göngyölt borjúszeletek.
» Rakott gomba. » összeragasztott sajtos » Finom sajtos karfiol » Citromos bárányszelet
» Cukkini rakottas » Sajtos-baconos krumpli » Töltött Sport szelet » Rakott tejszínes tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.