Tutireceptek.hu fejléc

Német szilvás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Öntet: 1 kg kemény szilva; 1 cs. vaníliás pudingpor; 1 nagy pohár tejföl; 10 dkg porcukor; 1 cs. vaníliás cukor; 4 egész tojás
Tészta: 20 dkg porcukor; 1 cs. vaníliás cukor; csipetnyi só; 1 kk. sütőpor; 5 dkg darált dió; 1 tojássárgája; 1 kk. fahéj; 25 dkg Rama margarin; 50 dkg liszt

Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, sóval, dióval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, és a Ramát elmorzsoljuk benne. Ha a tészta összeállt akkor egy tepsit kizsírozunk vagy kisütőmargarinozunk és meglisztezünk és a tészta 2/3-át elmorzsoljuk a tepsibe, majd jól belenyomkodjuk. Utána 180 fokos sütőbe 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta, addig az ép és kemény szilvákat kimagozzuk és hosszában 8 felé vágjuk. Ha ez megvan, megcsináljuk az öntetet. A nagy pohár tejfölt, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport összekeverjük. Ez elég folyós öntet lesz, nem kell megijedni. Ha a tészta megsült a felnyolcadolt szilvákat szép sorban ráhelyezzük, majd az öntetet ráöntjük és a megmaradt 1/3 tésztát a tetejére morzsoljuk. Nem baj ha nem fedi be az egész tepsit, ide-oda jut az úgy jó. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 150 fokon tovább sütjük kb. 45-50 percig. A tetejét megporcukrozzuk. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvas vodka » Aszaltszilvás bárányragu » Aszalt szilvás tekercs » Német szelet
» Német krumpliskolbász » Aszalt szilvás mákos bukta » Szilvás torta » Class szilvás lepény
» Aszalt szilvás gofri » Szilvaszószos marhaoldalas » Szilvásgombóc » Német Almás
» Szilvás clafoutis » Pikáns szilvás lepény » Aszalt szilvás húsgombócok » Szilvás csók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.