Tutireceptek.hu fejléc

Nokedlis csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-6 személyre nokedli
6-8 Csirke alsó vagy felsőcomb vagy ha kapsz nem olyan hatalmas egész comb(bőrnélkül), ha valaki jobban szereti akkor csirkemell szeletekből annyi amennyi tepsibe vagy római tálba befedi majd a nokedlit
1 nagy üveg olaszos paradicsomszósz(lehet bármilyen amibe nincs hús, fűszeres, grillzöldséges....stb)
1 nagyobb fej hagyma
2-3 paradicsom
só, bors, bazsalikom
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kivajazol. Én a római tálra esküszöm :) Ebbe jöhet a paradicsomszósszal összekevert nokedli. Szépen elsimítod aztán következnek a hagymakarikák . Erre a sóval borssal ízasített csirkehús. Ha csirkemellel csinálod azokat érdemes előtte serpenyőbe fehéredésig sütni. Így nem szárad ki a sütőbe. A hús tetejére pedig a paradicsomkarikák és a bazsalikom. Sütőben közepes lángon 40-50 perc alatt megsütöd. Nem kell megrémülni, a nokedli nem fog tovább főni, nem málik szét. A végén a reszelt sajtot szépen rápirítod és kész is.

Tanácsok:
Kicsit furán hangzik így az egész tudom, de nagyon finom, megéri kipróbálni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos-kekszes csirke » Tepsis tejszínes csirke » Tarhonyás borsós csirkemáj » Marokkói csirke
» Spenótos csirkemell » Csirkés-fetás tészta » Tárkonyos-mogyorós csirke » Csirkemáj másként
» Csirke szalonna ágyon » Húsvéti rakott csirkemell » Toledói csirke » Csirkemájas tarja.
» Csirkés, zöldséges saláta » Csirke francia módra » Citromos csirkekrém leves » Sajtos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.