Tutireceptek.hu fejléc

Norvég halgombóc recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
75 dkg hal,
25 dkg húsos szalonna,
5 főtt burgonya,
1 hagyma,
só,
bors,
kapor,
5 dkg gomba,
2-3 evőkanál liszt,
2 tojás,
30 dkg zöldborsó,
20 dkg zöldpaprika.

Elkészítés:
A halat, 10 dkg kisütött szalonnát, a burgonyát gombát, hagymát kétszer megdaráljuk. Megsózzuk, fűszerezzük, és belekeverjük a lisztet meg a nyers tojásokat. Kis gombócokat formálunk belőle, és vízben kifőzzük.
A maradék szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, hozzátesszük a főtt zöldborsót, és az apróra vágott zöldpaprikát, és ezzel körítjük a halgombócot.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halgombócleves » Norvég tekercs » Pikáns halgombócleves » Mandulás tonhal
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Lazac, kagyló, rák nyárson » Hagymán sült kacsamáj » Pangasius zöldségágyon
» Halpástétom » Potyka. » Tonhal vagy busa sajttal » Grillezett tonhal
» Pontyragu » Halas imbisz » Batyuban sült halfilé » Süllő mandulamártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.