Tutireceptek.hu fejléc

Nyakkendős csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Alsó csirkecombok,
hosszú bacon szeletek,
hagyma,
paprika (zöld),
olaj,
tárkony,
babérlevél,
só, bors, pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, borsozom, sózom, pirospaprikát szórok mindkét oldalára, majd a bacont rátekerem, úgy hogy hosszába elhelyezek egy csíkot (ez lesz a nyakkendő) a megmaradt részt pedig körétekerem. Egy tepsibe öntök olajat, és elhelyezem rajta a baconos csirkecombokat. Annyi melegvizet öntök rá (nem forrót), hogy félig a csirkecombokat ellepje, rárakok hagymakarikákat, 1 paprikát felkarikázva, 2-3 babérlevelet, és tárkonyt (ez utóbbibol nem túl sokat, mert nem szeretem ha dominál a tárkony íz). Lefóliázom, és 200 fokon 50 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, meglocsolom a saját levével a csirkecombokat és még visszateszem 15-20 percre mig a teteje is szép piros lesz. Nagyon finomra sikerült, olyannyira, hogy férjem kérésére, vasárnapra is ezt kellett ebédre készitsek.
Mellé kukoricát, és sült krumplit tettem köretként, és a césar saláta sem maradhatott el.

Tanácsok:
Nagyon finom és mutatós étel. Köretnek kukoricát, és sült krumplit tálalhatunk és az egészséges életmód érdekében césar saláta sem maradhat el.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: fairy_dt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc töltött csirkecomb » Csirkecomb kókuszbundában » Sokadik töltött csirkecomb » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Csirkecomb almaszósszal » Csirkecomb borban sütve » Csirkecomb egyszemélyes » Sajtos csirkecomb
» Csirkecomb citrommártásban » Őszibarackos csirkecomb » Boros csirkecombok » Borsos csirkecomb
» Fokhagymás csirkecombok » Titokban sült csirkecombok » Mustáros csirkecomb » Naranccsal sült csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.