Tutireceptek.hu fejléc

Nyami süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
# 10 dkg vaj vagy ráma margarin
# 11 dkg liszt
# 5 db tojás
# csipet só
# A töltelékhez:
# 1 csomag vanília ízű pudingpor
# 5 dl tej
# 2-3 evőkanál cukor
# 3 dl tejszín
# kakaó
# porcukor ízlés szerint
# A mázhoz:
# 10 dkg étcsokoládé


Elkészítés: A vajat vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk. Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket /vigyázat, a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta/. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk. A pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint porcukorral és kakaóval ízesítjük. Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és megtöltjük az üregeket oly módon, hogy a krém szintje a tészta fölött legyen. Ezután a tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük a kakaós tejszínt. Végül a levágott felső szeletet ráhelyezzük és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.

Elkészítés:
Hozzávalók:
# 10 dkg vaj vagy ráma margarin
# 11 dkg liszt
# 5 db tojás
# csipet só
# A töltelékhez:
# 1 csomag vanília ízű pudingpor
# 5 dl tej
# 2-3 evőkanál cukor
# 3 dl tejszín
# kakaó
# porcukor ízlés szerint
# A mázhoz:
# 10 dkg étcsokoládé


Elkészítés: A vajat vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk. Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket /vigyázat, a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta/. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk. A pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint porcukorral és kakaóval ízesítjük. Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és megtöltjük az üregeket oly módon, hogy a krém szintje a tészta fölött legyen. Ezután a tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük a kakaós tejszínt. Végül a levágott felső szeletet ráhelyezzük és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.


A receptet beküldte: watermiller


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kinder Bueno (nyami!!!) » Atkins nyami 1 fázishoz » Rafaello nyami nyami » Áfonyamisu
» Zabpelyhes mézes » Nyári süti » Őszibarack süti » Konyakos almatorta
» Egyszerű túrós süti » Pudingos barackos sütemény » Mézes rúd » Almás-kakaós süti
» Mennyei csokitészta » Bécsi kocka Edit módra » Rumos kétszínű sütemény » Pötyike (csokiskeksz)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.