Tutireceptek.hu fejléc

Nyáritöltött káposzta kaporral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej édeskáposzta
50 dkg darált hús
15 dkg főtt rizs
1 mokkás kanál paprika
1 tojás
bors só
1 kisebb vöröshagyma (reszelve)
20 dkg egres
1 nagy csomó kapor
liszt olaj rántáshoz
2-3 dl tejfel

Elkészítés:
A káposztából kivesszük a torzsát forró vizbe tesszük és leszedjük a leveleket majd a vastag ereket kivágjuk,a többit szálasra vagdossuk,beleteszzük egy lábasba,majd a tölteléket elkészitjük.

A darálhúshoz adjuk a vöröshagymát, tojást füszerpaprikát sót borsot a rizst jól összekeverjuk, és a káposztalevelekbe betöltjük.
Ráhelyezzük az aprókáposztára majd annyi vízet öntük rá, hogy ellepje erre tesszük az egrest
lefedjük és forrástól számitott 50-60 percig lassú tüznél puhárafőzzük.

Majd megszojuk apróravágott kaporral és berántjuk.

Tejfőllel tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás saláta » Káposztás parasztsaláta » Kelkáposztás csirke » Káposztás tekercs
» Káposztás sztrapacska » Káposztás paszuly II » Savanyú káposzta bulgurral » Kolozsvári káposzta 2
» Káposztaleves másként » Sanvanyúkáposzta-saláta » Rakott savanyúkáposzta » Rakott kelkáposzta
» Káposztás nokedli » Kelkáposztafőzelék » Savanyúkáposzta saláta » Székelykáposzta gerslivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.