Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyúlgerinc gesztenyével (4 személyre) recept

Kategória:
 Húsételek
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg gesztenye (nem massza!),
1 csokor petrezselyem,
2 nyúlgerinc (konyhakészen, csontosan - á 60 dkg),
1 rúd (12,5 dkg) fokhagymás vaj,
2 tojás,
4 púpos evőkanál zsemlemorzsa

A szószhoz:
25 dkg csipkebogyólekvár,
2 dl zöldségleves kockából,
3 szegfűszeg,
1 evőkanál cukor.

Elkészítés:
Előkészítés: A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, héját keresztben bevágjuk, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a héja szétnyílik. Ezután konyharuhába csomagoljuk, néhány percig állni hagyjuk, majd lefejtjük a héját. A gesztenyét bő vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg a gesztenye fő, leöblítjük a petrezselymet, apróra vágjuk. A húst megmossuk, a csont mellett mindkét oldalon kb. 3 cm-re bevágjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal.
Elkészítés: A gesztenyét összetörjük (krumplinyomóval). Habosra keverünk 6 dkg vajat, beledolgozzuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, a gesztenyét és a petrezselymet. Végül sóval, borssal ízesítjük a masszát, és egy részét a húsvájatokba töltjük. A maradékkal bekenjük a húst. A sütőt ismét 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) kapcsoljuk. A tepsit kivajazzuk 2 dkg fokhagymás vajjal, a maradék vajat összedolgozzuk a liszttel. A húst a tepsire fektetjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. (Ha van, az utolsó 3 percre a grillt is bekapcsoljuk.) Kikapcsoljuk a sütőt, a húst benne hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást. A csipkebogyólekvárt elkeverjük a húslevessel, a szegfűszeggel, felforraljuk, és 5 percig forraljuk. A szegfűszeget kivesszük, és kisebb adagokban belekeverjük a vajas lisztet. A szószt cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és még kb. 5 percig forraljuk. A húst levágjuk a csontról, felszeleteljük, és a szósszal, főtt tésztával, párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 135 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banánbólé 10 személyre » Pulao csirke (6 személyre) » Mézes-béles (6 személyre) » Birkafasírt (8 személyre)
» Libacomb 4 személyre » Kakaós kuglóf 4 személyre » Raguleves ( 4 személyre) » Sütőtökleves gesztenyével
» Tepsis sült nyúlgerinc » Csokoládéhab 4 személyre » Muffin gesztenyével » Gesztenyével töltött fácán
» Reszelt máj (4 személyre) » Fatörzs gesztenyével » Nyúlgerinc borókamártással » Rakott hús 4 személyre


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.