Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyúlhúsból fasírt Emyke módjara recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg darált nyúl hús
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 zsemle
1 csokor petrezselyem levél
3 egész tojás enyhén felverve
4 teáskanál só bors ízlés szerint
2 teáskanál pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott.

A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást , a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.)
Gombocokat formalunk es forro olajban kisutjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos göngyölt fasírt » Gombás-cukkinis fasírt » Sütőtökös-gombás fasírt » Tepsis fasírt
» Tökfasírt rántva » Reform fasírt » Mücver-Tökfasírt » Tejszínes pulyka fasírt
» Zsemle-fasírt » Tojásfasírt Emyke módjára » Fasírt alaprecept » Töltött fasírt
» Kukoricás fasírt » Cukkíni finom fasírt » Gombafasírt » Kelkáposztafasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.