Tutireceptek.hu fejléc

Olajban eltett aszalt paradicsom recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg piros koktélparadicsom vagy apró lucullus,
3 dl extra szűz olívaolaj,
2-3 ág friss kakukkfű,
2-3 ág friss rozmaring,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A paradicsomokat négybe vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Közepesen meleg sütőbe teszem, majd kb. 20 perc múlva takarék lángon (kb. 100 fokon) további 3-4 órát szárítom őket. Akkor jók, ha már ráncosak, és a tetejük egy picit meg is éghet. Az a lényeg, hogy ne legyen bennük nedvesség. Ha kihűlt, üvegbe teszem, és leöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket, és lezárom. Beteszem a hűtőbe vagy hűvös helyre, és kb. 2 hét múlva már lehet használni.

Tanácsok:
Ha kiveszünk belőle, mindig ügyelni kell arra, hogy az olaj ellepje, mert különben megromlik. Ha pici fehér pöttyök lesznek az olaj tetején, az természetes, úgy mint a fűszerolajaknál. Az aszalást persze napon lenne a legjobb elvégezni. Akinek netán van kemencéje, abban készítve remek! (Egy barátom készíti abban úgy, hogy kevés parázs mellett, fóliába csomagolva egész éjjel bent vannak a paradicsomok a kemencében). Ja, és persze aszalógéppel még egyszerűbb. :)


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jeges paradicsomital » Túróval töltött paradicsom » Paradicsomos bárány » Aszalt szilvaleves
» Paradicsomos rakott tészta » Paradicsom gombás tojással » Citromos-paradicsomos hús » Koreai paradicsom saláta
» Töltött paradicsompaprika » Paradicsomos római rizs » Diós-paradicsomos metélt » Aszalt szilvás gofri
» Olasz töltött paradicsom » Fogyókúrás paradicsomleves » Sült-paradicsom leves » Olasz paradicsommártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.