Tutireceptek.hu fejléc

Olajbogyós marhanyelv paradicsomszószban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

1 marhanyelv
1 kiskanál szemesbors
4 babérlevél
3 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dl paradicsomlé
20 dkg olajbogyó
pici cukor vagy méz

bors

Elkészítés:
A marhanyelvet sós, egészborsos, 2 babérleveles vízben kuktába tesszük és vajpuhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk a bőrétől, és fél centi vastagságúra szeleteljük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk 2 babérlevelet, és felöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön forraljuk, amíg a hagyma megpuhul. Cukorral vagy mézzel ízesítjük, és hozzáadjuk az olajbogyót. Főzés közben, ha szükséges, az elpárolgott folyadékot a főzőlével pótoljuk, de ízlés szerint adhatunk hozzá fehérbort.

Belehelyezzük a nyelvszeleteket, egyet rottyantunk még rajta, és máris tálalhatjuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olajbogyós kiflik » Pácolt marhanyelv körettel » Sajtos sonkás fasírt » Tojásos-kapros csirkemell
» Kentucky csirkeszárny » Matróztál » Hagymás csirkemell » Nagyidai cigánypecsenye
» Marhakaraj sörben sütve » Gyömbéres húsgolyók » Csirkemell barackosan » Almás töltött karaj
» Bazsalikomos bundáshús » Bácskai rizses hús » Fokhagymás sült oldalas » Rakott hús tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.