Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak
combból vagy csirkemellből is,
1 hagyma,
4 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
3-4 kanál liszt
2 evőkanál vaj vagy margarin,
12 olívabogyó,
1 csomó petrezselyem,
1 dl bor,
só,
őrölt
bors.

Elkészítés:
A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét
megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát
megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet
nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot. meghámozzuk,
felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk.
Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott
petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az
ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyros tál csirkemellből » Sörben főtt gombás csirke » Csirkés Waldorf-cipó » Joghurtos csirkemell
» Gombás-csirkés batyu » Burgonyás-tepsis csirke » Csirke édesköménygumóval » Tepsiscsirke zöldborsóval
» Dióban sült csirkecomb » Sajtos csirkemell U1 » Spanyol csirke II. » Részeges csirke
» olaszos gönygyölt fasirt » Csirkefasírt » Gombás Csirkeragu » Tavaszi tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.