Tutireceptek.hu fejléc

Olasz csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak
combból vagy csirkemellből is,
1 hagyma,
4 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
3-4 kanál liszt
2 evőkanál vaj vagy margarin,
12 olívabogyó,
1 csomó petrezselyem,
1 dl bor,
só,
őrölt
bors.

Elkészítés:
A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét
megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát
megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet
nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot. meghámozzuk,
felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk.
Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott
petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az
ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tócsniba bújt csirke » Csirke alaplé » Joghurtos Tandori csirke » Töltött csirkemelltekercs
» Csirkemell tejmártásban » Olasz tésztasaláta » Olasz rétes » Mozzarellás csirkemell
» Sajtmártásos csirke » Szilvás csirkemelltekercs » Csirkemáj baconban » Kaukázusi csirke 2
» Tokai részeges csirke » Ínyenc töltött csirkecomb » Zöldborsós csirkeragu » Mézes Gyömbére Csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.