Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz gombás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
½ kg apró gomba,
3 evőkanál olaj,
4 szelet csirkemell,
2 evőkanál olasz fűszerkeverék,
3 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet,
2 evőkanál tejszín,
3 evőkanál kapribogyó,
Frissen őrölt feketebors.

Elkészítés:
Pácold be a csirkét a fűszerrel elkevert 2 evőkanál olajba.
A gombát vágd negyedekbe, süsd meg a maradék olajon kb. 5 perc alatt.
Vedd ki a gombákat szűrőkanállal, majd tedd bele a hússzeleteket.
Süsd mindkét oldalán 5-6 percig, majd vedd ki, és tartsd melegen.
Vedd le a serpenyőt a lángról, öntsd bele az ecetet, és kevergesd addig, míg feljön a lesült rész az aljáról.
Tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a tejszínt és a paprikát.
Forrald fel, majd főzd néhány percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Tedd vissza a gombákat, rottyantsd össze, majd tálaláskor öntsd a hússzeletekre.
Barna rizzsel kínálhatod.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barbecue szószos csirke » Alufóliás csirkemell » Gombás halfilé » Olaszos rántotta
» Csirkemáj sütőben » Csirkeegytál » Töltött csirkemell » Ananászos csirke
» Csirkegombóc » Olasz csirke » Zöldséges-gombás töltelék » Fóliás csirke
» Üveges csirke » Rókagombás őzpörkölt » Sajtos-barackos csirkemell » Májas gombás pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.