Tutireceptek.hu fejléc

Olasz tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz

Elkészítés:
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, és kevergetve 1-2 percig rotyogtatjuk.
A mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
Azonnal összekeverjük a tésztával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertés tarja olaszosan » Göngyölt hús olaszosan » Olasz spagettileves » Olasz pirítós
» Tojáslepény olaszosan » Olasz cipó » Olaszos zöldbab » Olaszos étel
» Olasz sült tészta » Olasz paradicsom » Olasz krémes » Olaszos mártogató
» Focaccia(olasz lángos) » Olasz pirított zöldségek » Arancini olasz rizsgolyók » Olasz kenyérsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.