Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz

Elkészítés:
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, és kevergetve 1-2 percig rotyogtatjuk.
A mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
Azonnal összekeverjük a tésztával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz spagettileves » Olasz fasírt » Fűszeres olasz pulykatorta » Arancini (olasz rizsgolyó)
» Olasz gesztenyeleves » Olasz sült tészta » Olaszos mártogató » Olasz paradicsommártás
» Olasz tésztasaláta » Gnocci olaszos mártásban » Olasz krémsajtleves » Olaszos csirkemell
» Olasz sajtkrém » Olasz citromlikőr » Olasz sült cékla » Eredeti olasz Tiramisu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.