Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz

Elkészítés:
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, és kevergetve 1-2 percig rotyogtatjuk.
A mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
Azonnal összekeverjük a tésztával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz szendvics másképpen » Olasz sajtkrém » Arancini (olasz rizsgolyó) » Olasz rakott csirke
» Olasz paradicsommártás » Olasz mustármártás » Olasz csirke » Olasz metélt
» Olaszos Paradicsomleves » Olasz zöldséges tészta » Olasz citromlikőr » Olasz rétes
» Olasz rántotta » Olaszos pirítós » Olaszos csirkemell » Olasz pirított zöldségek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.