| Olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) receptTésztafélék Hozzávalók: 2 db kisdobozos paradicsompüré, 2 szál répa, 1 szál petrezselyem+zöldje, 1/2 db karalábé, 1/2 db zeller (ha nincs, megfelel a zöldje is), 2 kisebb fej hagyma, 5-6 cikk foghagyma (a lényeg, hogy jó sok legyen, legalábbis a mi családunkban), 20-25 dkg párizsi (minőségi, finom), oregano, bazsalikom ízlés szerint, olaj, só, csipetnyi cukor, reszelt sajt, 1 cs makaróni Elkészítés: A szószhoz valókat (kivéve a párizsit) nyersen húsdarálón ledarálom. Olajban megpárolom, sóval, csipetnyi cukorral ízesítem. Ha már az egész kezd lesülni, és még nem puhák a hozzávalók, pici vizet lehet aláönteni. Ha már puhára párolódtak a szószhozvalók, beleteszem a szintén ledarált párizsit is, majd 5-6 perc múlva hozzáadom a paradicsompürét, az oreganot és a bazsalikomot. Ezzel még összerottyantom az egészet és kész is a szósz. Amíg a szósz párolódik, sós vízben (amibe rakok egy kicsi olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta) kifőzöm a makarónit. Tanácsok: 1./ Sűrűn kell kevergetni a szószt, különösen, ha már kevés víz van alatta, mert hamar leég. 2./ Az egésznek pikánsabb ízt ad, ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére fogyasztás előtt. 3./ Ezt a szószt akár készen le is lehet fagyasztani, a mélyhűtőben sokáig eláll. Ha szükség van rá, kiengedjük, átforraljuk az egészet, és már csak a tésztát kell hozzá kifőzni. JÓ ÉTVÁGYAT! A receptet beküldte: moncsi39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |