Tutireceptek.hu fejléc

Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
25 dkg friss eper,
1 csomag vaníliás cukor,
3 db tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
1 csipet só,
1 citrom lereszelt héja,
1 teáskanál citromlé,
3 tojásfehérje,
2 evőkanál olvasztott vaj,
1 doboz (500 ml) pisztácia fagylalt.

Elkészítés:
Az eperöntethez a megtisztított gyümölcsöt negyedeljük, vagy nyolcadaljuk.
Egy részét botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk a vaníliás cukorból.
A maradékot a felaprított eperhez adjuk.
Az omletthez a tojássárgáját, a cukrot és egy evőkanál vizet habosra keverünk.
Adjuk hozzá a sót, a citromlevet- és héjat, végül a keményre vert tojásfehérjét. 1 evőkanál vajat egy edényben olvasszunk meg, az előző massza 1/4-ét tegyük bele, és óvatosan barnítsuk meg.
Amikor a felszínen egy könnyű, folyékony réteg képződik, csúsztassuk az omlettet egy előmelegített tányérra, tegyünk rá a pisztácia fagylaltból, az öntetből, és néhány szem epret, majd az omlett egyik felét hajtsuk rá a másikra. A maradék masszával is ugyanígy járjunk el.

Tanácsok:
Kenjünk adagonként egy-egy teáskanál étkezési keményítőt a tojásos réteg alá, így omlettünk nem lesz híg.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombás omlett » Burgonyás-kolbászos omlett » Csípős omlett olivával » Rokfortos omlett
» Krumplis, hagymás omlett » Gombás-cukkinis omlett » Színes omlett » Tavaszi omlett
» Gombás, sonkás omlett » Omlett Justy módra » Pisztáciás citromhab » Sült hús gombás omlettel
» Kolbászos tésztaomlett » Pisztáciás körteszelet » Omlett puffancsok » Fokhagymás-paprikás omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.