Tutireceptek.hu fejléc

Omlós almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
-------
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg zsír
3 db tojás sárgája
14 dkg porcukor
1 evők. tejföl
Töltelék:
---------
1 kg alma
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
5 dkg mazsola

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és amíg a tésztát elkészítjük, hagyjuk állni.

A tésztának való anyagokat összegyúrjuk, 2felé osztjuk, majd kinyújtjuk. Egyik felét a kizsírozott, lisztezett tepsi aljára helyezzük, majd a lereszelt és kinyomkodott almát a tésztán egyenletesen elosztjuk. 15 dkg és a vaníliás cukor keverékével, fahéjjal és a mazsolával megszórjuk, majd a tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük.
Ritka fogú villával pár helyen megszurkáljuk, és szép barnássárgára sütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Ez az adag egy hagyományos gáz tepsi méretének felel meg, de én az almából többet szoktam lereszelni, hogy magasabb legyen a töltelék.
Amikor az almát lereszelem, egy kevés cukrot szoktam hozzá adni, mert hamarabb levet ereszt és úgy finomabb a kinyomkodott lé, amit meg szoktam inni.


A receptet beküldte: ripi52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos "kétperces" » Fahéjas-almás granola » Almás palacsintatorta » Almás lencsesaláta
» Fűszeres-almás kalács » Almás májkavalkád » Almás kifli » Almás mákos pite
» Almás pite másképp » Almás update 1 pite » Almáskalács » Olga almás
» Almás csirke székelyesen » Almás, diós kalács » Omlóshabos dióspite » Almás, túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.