Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Omlós almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
-------
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg zsír
3 db tojás sárgája
14 dkg porcukor
1 evők. tejföl
Töltelék:
---------
1 kg alma
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
5 dkg mazsola

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és amíg a tésztát elkészítjük, hagyjuk állni.

A tésztának való anyagokat összegyúrjuk, 2felé osztjuk, majd kinyújtjuk. Egyik felét a kizsírozott, lisztezett tepsi aljára helyezzük, majd a lereszelt és kinyomkodott almát a tésztán egyenletesen elosztjuk. 15 dkg és a vaníliás cukor keverékével, fahéjjal és a mazsolával megszórjuk, majd a tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük.
Ritka fogú villával pár helyen megszurkáljuk, és szép barnássárgára sütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Ez az adag egy hagyományos gáz tepsi méretének felel meg, de én az almából többet szoktam lereszelni, hogy magasabb legyen a töltelék.
Amikor az almát lereszelem, egy kevés cukrot szoktam hozzá adni, mert hamarabb levet ereszt és úgy finomabb a kinyomkodott lé, amit meg szoktam inni.


A receptet beküldte: ripi52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kavart almás nagyon finom » Almás rózsalekvár » Almás diós másképpen » Habos-almás sütemény
» Almás Csók » Crumble almás » Rácsos almás pite » Almás, rumos puding
» Almás pudingos » Almás karottás torta » Almás shake » Almás banános csoda
» Almás süti Icus módra » Porlós almás » Andi almás-diós pitéje » Orosz almás lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.