Tutireceptek.hu fejléc

Omlós és szaftos sült oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1, 2 kg sertés oldalas
2-3 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma
só, frissen őrölt bors
sertészsír

Elkészítés:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre - nagyjából két csontonként érdemes elvágni - és sózd be őket jó alaposan.

Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre.

Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz.
Ha pikáns ízekre vágysz, víz helyett sört önts a hús alá, abban is nagyon finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós almás » Húsvéti omlós krémes » Omlós túrós bocisüti » Amerikai szaftos tarja
» Omlós csokiszelet » Káposztás oldalas kuktában » Sörben sült sertés oldalas » Kétszer sült oldalas
» Omlós diós » Disznóoldalas sörben sütve » Omlós mákos pite » Fűszeres sertésoldalas
» Mogyoróvajas omlós keksz » Omlóshabos dióspite » Omlós, sós rúd » Szalakális omlós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.