Tutireceptek.hu fejléc

Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 nagyobb fej saláta
10-15 dkg vastag, NEM HÚSOS füstöltszalonna
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl 20%-os tejföl
1-2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint kevés ételecet
kevés só (vigyázz mert a szalonna is sós!)

Elkészítés:
A salátát megmosom, és 4-4 darabra vágva hagyom lecsöpögni.
A szalonnát kb. 1 centis kockákra vágom, és egy megfelelő méretű (figyelem: majd kell még hely a salátáknak is!) serpenyőben egészen száraz töpörtyűvé sütöm, majd kiszedem a szalonnazsírból és félreteszem őket. A zsírban a cukrot világos mézszínűre karamellizálom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, ecetezem. Beleteszem a tejfölt, és az egészet simára kavarom. Ez lesz majd az öntet.
Hozzáadom a salátanegyedeket, és néhány percig folyamatosan forgatva fonnyasztom őket.
Befejezésül a salátákat tálalótálra teszem, és az öntettel meglocsolom. A tetejét a félretett töpörtyűvel megszórom.
Melegen tálalom.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Salátaöntet fejessalátára » Öntött almás » Mákos guba szerintem » Tiramisu nagyi szerint
» Szalagos fánk szerintem » Öntött túrós » Öntött karfiol » Uborkás-répás fejessaláta
» Finomfőzelék (szerintem) » Öntött mézes » Vincellér fejessaláta » Bundáskenyér-szerintem
» Baklava (szerintem) » Fejessaláta-főzelék » Petrezselymes fejessaláta » Sonkás kukoricasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.