Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ördögsaláta csülökkel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50dkg káposztasaláta
15dkg kockára vágott főtt füstölt csülök
1dl olaj
2 tojás sárgája
1 dl száraz vörösbor
1 mokkáskanál mustár
2-3 kávéskanál darált cseresznye-paprika
1-2 kávéskanál félcsípős paprikaőrlemény
1 citrom leve
1 mokkáskanál hagymakrém
késhegynyi bors

Elkészítés:
Egy nappal korábban a hagyományos édes-ecetes módon elkészítjük a káposztasalátát.
A tojássárgájához cseppenként adjuk kevergetés közben az olajat, s ha már jól eldolgoztuk, csak akkor adjuk hozzá a többi fűszert és a húst. Az így elkészült mártást ugyancsak egy napig érleljük, hütőszekrényben.
Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze alaposan a húsos mártást a szobahőmérsékletű káposztasalátával.

Tanácsok:
maradék sült húsokkal, ill. húsvét utáni maradék sonkából is készíthető


A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bableves füstölt csülökkel » Ördögsaláta » Galuska darált csülökkel. » Savanyú bab csülökkel
» Csordagulyás csülökkel » Kímélő kocsonya csülökkel » Bugonyaleves csülökkel » Sutus leves csülökkel
» Káposztás bab csülökkel » Káposztaleves csülökkel » Grapefruit sali » Tabáni saláta
» Locsolósaláta » Zöldfűszeres light saláta » Waldorf saláta II. » Narancsos Tonhalas Salata


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.