Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Oroszkrém torta II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 szelethez:
1 kész piskótatortalap

A krémhez:
10 dkg mazsola
1 cs. főzni való vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 púpozott evőkanál cukor
0,5 dl rum
4 dl tejszín
1 púpozott evőkanál zselatinpor

A díszítéshez:
2 dl tejszín
1 kiskanál zselatinpor
színes gyümölcsök

Az oldalára:
10 dkg durvára darált mandula vagy dió,esetleg piskótamorzsa(lehet vegyesen is).

Elkészítés:
A mazsolát 1 dl vízben fölforraljuk,majd leszűrjük,leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon (még jobb,ha vízgőzre téve)habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát,a rummal ízesítjük és megvárjuk amíg kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk,majd addig melegítjük,míg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk,de mielőtt megdermedne,2-3 evőkanál tejszínhabbal jól elkeverjük. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt.
A piskótát 3 részre vágjuk és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük (a papírnak a tortakarika pereménél magasabbnak kell lennie,csak így lehet megtölteni a tortát úgy,hogy a krém ne folyjon ki belőle).
A mazsolás-tejszínes krémből 2 evőkanálnyit (lehetőleg úgy,hogy mazsola ne legyen benne) félreteszünk,a többit elfelezzük és 1 adagot egyenletesen a piskótára kenünk. Rátesszük a másik tortalapot,a krém másik felével megkenjük,majd újból piskótalap következik.
A félretett 2 evőkanálnyi krémet a tetejére kenjük és letakarva a hűtőben 3-6 órán át dermesztjük.
A díszítéshez fölverjük a tejszínt. A zselatint 0,5 dl vízben ugyanúgy készítjük elő,mint a krémhez,majd a tejszínbe csorgatjuk. Egy keveset a torta oldalára kenünk belőle,így jobban rátapad a mandula,vagy dió,illetve ami ide kerül. A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk,végül színes gyümölcsökkel
(pl:meggybefőttel,cukrozott narancshéjjal stb.) díszítjük. Rövid ideig dermesztjük.
Végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


A receptet beküldte: mano200631


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-túrós torta » Rokokó torta » Gyümölcsös joghurttorta » Mogyorótorta nugátkrémmel
» Liszt nélküli túró torta » Tejszínkrémes túrótorta » Csokoládés farönk torta » Joghurtos epertorta
» Csokitorta 2 » Erzeki csokitorta » Sárgabarackos joghurttorta » Mákosguba torta
» Andi narancstortája » Gesztenyés torta » Kokuszos szedertorta » Hagymatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.