Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ostoros kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

60 dkg liszt
3 tojássárgája
5 ek. olaj
3 ek. cukor
2 dl. landyos tej
5 dkg élesztő
1 kk. só
A töltelékhez

25 dkg Rama
20 dkg cukor
4 ek cukrozatlan kakaó
Tészta tetejére

1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval egy tálba összedolgozzuk, és sima, fényesre dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a Ramát a cukorral és a kakaóval krémesre keverjük. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk, és hat egyforma részre osztjuk. A részeket téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Feltekerjük a téglalapokat, hármat-hármat összefonunk, majd a két kalácsot kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe fektetjük, akkor jó, ha a tészta kitölti a tepsit. Negyedóra pihentetés után megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben, közepes lángon (160-180), kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ostoros rétes » Csokis kalácsfelfújt » Pöti mézeskalácsa » Kalács kenyérsütő gépben
» Kakaós kalács (finom;) » Karácsonyi kalács » Kovászos kalács » Mézeskalácsos tojáslikőr
» Maradék kalácsból » Almás rakott kakaóskalács » Töltött túrókalács » Mákvirág kalács
» Uzsonnakrémek kalácshoz » Mézeskalács, cukormázzal » Kakaós kalácsvirág » Kakaós Kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.