Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őszi almás-gombás rizottó recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 300 gr csiperke gomba
- 1 közepes szál sárgarépa
- 1 közepes szál fehérrépa
- 1 fél darab golden alma
- 2,5 dl tej
- 1 db natúr Medve tömlős sajt (100 gr-os)
- 30-40 dkg barna rizs

Elkészítés:
Ebben a szép meleg őszben minden hozzávalót könnyen beszerezhetünk ehhez az egyszerű recepthez és a rizottó ízvilága tükrözi az idei őszi időjárást.

A barna rizst jó esetben nem felejtem el előző este beáztatni és így könnyebben megfő. Mielőtt elkezdem készíteni a rizottó alapját, felteszem a rizst sós vízben főni.

A megmosott kb. 3-4 mm-es csíkokra feldarabolt csiperke gombafejeket és -szárát először picit megpirítom egy kis olíva olajon és aztán elkezdem megpárolni annyi vízben, hogy a víz magassága a gombán kb. 1 cm magas legyen. közben meg is szórom egy kis sóval (ízlés szerint akár egy kis ételízesítővel is).
Amikor a gomba már félig puha, akkor a közepesen apróra vágott sárga- és fehérrépát is hozzáadom. (3-4 mm-es karikákra vágom, a túl nagy átmérőjű karikákat ketté vagy négybe vágom.
Közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótolom.

Amikor már majdnem teljesen puha az összes zöldség, akkor a kb. 7*7 mm-es kockákra feldarabolt almát hozzáöntöm, valamint a tejet is.
Úgymond összerottyantom ezt a rizottó alapot, annyira, hogy az alma éppen hogy megpuhuljon, majd
belekeverem a tömlős sajtot és még addig melegítem, ameddig feloldódik a sajt.

Az elkészült szósz alapba beleadagolom a rizst, figyelve arra, hogy a rizottó ne legyen túl sűrű, de túl folyós sem.

Frissen tálalva a legfinomabb!

Jó étvágyat hozzá!

KocsoVik

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kocso.viktoria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csiga rizottó » Lencsés rizottó » Gombás rizottó » Gombás kölesrizottó
» Borsós-gombás rizottó » Zúzarizottó » Csirkés-zöldséges rizotto » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Sonkás rizottó » Gombás rizottó (Nők lapja) » Hamis rizottó zölden » Zöldséges vegan rizottó
» Májas rizottó » Halas rizottó 2 » Tök-rizottó » Kacsahúsos rizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.