Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őszi gombás szendvics. recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 15-20 dkg. csiperke gomba ( lehet lila-tönkű pereszke, lila pereszke, őszi tinóru, pöfeteg, stb.) 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 db. tojás, 8-10 dkg. vaj, 1 csokor zöldpetrezselyem, só.

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, a szárait kitörjük. A gombafejeket enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát lereszeljük, majd a vaj egy részét megolvasztjuk és azon az apróra vágott gombaszárakkal, a reszelt vöröshagymával együtt megfonnyasztjuk. Végül felütjük a tojásokat és hozzáadjuk. Ha kész meghűtjük és a tojásos gombát ledaráljuk (turmixoljuk), majd hozzáadjuk a maradék vajat is és elkeverjük. Közben a gombaszeleteket vékony szeletekre vágjuk. A krémet kenyérszeletekre kenjük, rárakjuk a gombaszeleteket, díszítjük apróra vágott petrezselyemmel és kínáljuk. Vendégvárónak is alkalmas.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás libacomb » Gombás-tejfölös hús » Tejszínes gombaszószom » Gombás, zöldséges husi
» Kínai citromos gombás pipi » Különleges gombasaláta » Mustáros-gombás szelet » Spárga és gombasaláta
» Kifordított gombás hús » Gombás-almás kacsaleves » Paradicsom gombás tojással » Sajtos-gombás halfilé
» Gombásalagút » Gombás cukkini » Tejfölös-gombás ponty » Gombás kölesrizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.