Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack-krémleves 1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg érett őszibarack, 2 db egész fahéj, 5-6 szemszegfűszeg, 1 db vaníliarúd, 1 csipetnyi só, fél citrom leve, 2 dl tejszín, 5-6 evőkanál cukor, 1 maréknyi piros ribizli

Elkészítés:
Elkészítése:
Hámozzuk meg a barackokat, majd vágjuk őket apró kockákra. Tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Tegyük hozzá az egész fahéjdarabot, a szegfűszeget, és a félbevágott vaníliarudat. Ízesítsük sóval, cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliát.

Öntsük a leveshez a tejszínt, majd forraljuk még két percig, utána merülő mixerrel pürésítsük. Ha szükséges, finomlyukú szitán passzírozzuk át, majd tegyük bele a ribizliszemeket.

Tanácsok:
Állítsuk a leveses fazekat hideg vízbe, és ha már lehűlt, tegyük a hűtőszekrénybe.

Jéghidegen, leveses csészékbe tálaljuk.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymaleves » Egyszerű májgaluska leves » Nátha ellen házilag » Tejszínes brokkolikrémleves
» Kacsamáj leves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Avokádós-diós-tonhal snack » Grizgaluska leves
» Csókakői kolbászleves » Tekercses tésztaleves » Ezerjó zöldségleves » Spárgás tejszínes orsótészta
» Vagdalt hús tésztában » Daragaluska 3 » Dupla csokis mascarponeszelet » Kedvenc zöldséges leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.