Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack zselétorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg jó érett őszibarack, fél liter őszibaracklé (rostos lé), 1 citrom leve, 3 evőkanál zselatinpor, ízlés szerint porcukor vagy édesítő, a tetejére tejszínhab.

Elkészítés:
A zselatinport kislábosba szórjuk, majd ráöntünk 4 dl őszibaracklevet. Kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg az egész folyós, sűrű nem lesz. (Nem lehet ott hagyni, mellette kell állni és keverni, különben odakap az edény aljához.) Néhány perc alatt feloldódik. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes! Ezután hagyjuk, hogy egészen kihűljön. Közben az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A megmaradt gyümölcslével sűrű péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a zselatinos léhez. Egy tortaformát vagy lábast folpack fóliával kibélelünk, majd beleöntjük a zselés masszát. Befedve a hűtőszekrénybe rakjuk legalább 1 napra. Tálalás előtt tortástálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát, a tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük, majd szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés őszibarackkocka » Őszibarackos krémtúró » Őszibarack koktél » Őszibarack süti
» Hideg őszibarack leves » Konyakos őszibarack » Őszibarack krém leves » Hideg őszibarack
» Őszibarack leves » Őszibarack szelet. » Őszibarackos palacsinta » Dubarry őszibarackkal
» Őszibarack krémleves » Őszibarackos-túrós pite » Túrós-őszibarackos szelet » Őszibarackos sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.