Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A kínai ötfűszer-keverékhez
2 ek bors (szecsuáni)
8 db csillagánizs
2 ek édesköménymag
1 ek szegfűszeg
1 ek fahéj
A kacsacombokhoz
1 db kacsacomb
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
1 fél narancsból nyert narancslé
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
25 dkg édesburgonya (szezonban sütőtökkel is helyettesíthető)
0.5 ek juharszirup
15 dkg szilva
1 teáskanál nádcukor (szükség szerint)

Elkészítés:
A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát.
Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
A kacsacombokat 1 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr).
A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vadkacsaragu » Mustáros kacsamáj » Kacsa confit » Sült kacsacomb
» Gombás-almás kacsaleves » Lecsós pecsenyekacsamáj » Káposztás kacsa » .Kacsasült almával
» Mézes kacsa » Kacsasült szőlővel » Krakkói kacsa » Sárgabarackos kacsamell
» Kacsahúsos rizottó » Minifánk rumos szilvával » Kacsamáj leves » Töltött kacsacomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.