Tutireceptek.hu fejléc

Őzgerincben formált birsalmasajt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
birsalma
cukor
citrom
fahéj
(dió)

Elkészítés:
A birsalmákat teljesen tisztára megmossuk, én egy erre a célra használt körömkefével tettem meg a tisztítást. Kivágjuk a hibás részeket, és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.

Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát, azután összeturmixoljuk, és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk, de függ attól, mennyire érett a birs), és legalább negyed óráig lassú tűzön főzzük.

Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet, fahéjat, ízlés szerint ízesítsük.

A sűrű masszát nem túl forrón fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, és hagyjuk dermedni legalább 1 napot. A formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, közben megforgatjuk, előbb szárad. Alufóliába csomagolva jó ideig eláll.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka hús őzgerincben » Csirkemell őzgerincben » Birsalmasajtos - diós pite » Birsalmasajt
» Nagymamám birsalmasajtja » Diós zabfánk » Túrós körtetorta » Rózsa Zabpelyhese
» Fahéjas császármorzsa » Tiramisu by Rita » Nutellás muffin fánkok » Áfonyás csokis muffin
» Diós kocka » Gyors túrós » Szedres gyümölcskocka » Gesztenye alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.