Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pacal pörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg pacal
2-3 közepes hagyma
2-3 levél babérlevél (minden vizcserénél)
Némi zsír
2-3 kávéskanál pirospaprika
Kevés töröttbors
Izlés szerint köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 db zöldpaprika, paradicsom
1-2 dl vörösbor

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amig teljesen szagtalan lesz.
Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk.
Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet.
Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika)
Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tüzön puhára főzzük.
Tálalás, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.


A receptet beküldte: gmmamma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pörköltes partifalatka » Sertés láb és fül pörkölt. » Mexikóis csirkepörkölt » Tuniszi pörkölt
» Avasi pincepörkölt borral » Göngyölt pacal » Karfiolpörkölt » Májpörkölt
» Tyúkpörköltöm » Gombapörkölt paleosan » Tojás pörkölt (feltét) » Lakodalmas pacalleves
» Marhalábszár pörkölt » Galyasági vegyes pörkölt » Pacal rántva » Nyelv pörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.