Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt fokhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15-20 fej fokhagyma
1 liter fehérbor
2 dl 10 %-os ecet
10-15 dkg kristálycukor
1 evőkanál só
1 kiskanál őröltbors
3-4 babérlevél
8-10 szem szegfűszeg (vagy 1 kiskanál tárkony,ezzel finomabb.)
oliva vagy étolaj

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítom.(Ha melegvízbe áztatod kb. fél órát,könnyen fog menni)
Egy megfelelő méretű edénybe teszem a hozzávalókat a fokhagyma és az olaj kivételével.
Felforralom a páclét,beledobom az összes fokhagymát,és forrástól számított 5 percig erős tűzön forralom.
Ha ez kész,akkor fedőt teszek az edényre,és másnapig hűlni hagyom az egészet.
Másnap újra 5 percig forralom,és a lében hagyom kihűlni a fokhagymát.
Ha kihűlt,kicsi üvegekbe rakom,ráöntöm a páclét, mindegyik tetejére 1 evőkanál olajat teszek,és lezárom az üveget.

Tanácsok:
1 hét után fogyasztható húsételekhez,szendvicseken.
A megmaradt páclé nagyon finom saláták ízesítésére.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sültzöldségek » Fokhagymás tört burgonya » Erdélyi fokhagymaleves » Fokhagymás amúr
» Fokhagymás csirkecomb » Mézben pácolt marhasült » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás-mustáros tarja
» Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás tarja » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Sült fokhagymafejek » Sajtos fokhagymaleves » Fokhagymakrémleves másként » Fokhagymás diós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.