Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt hús rizses körettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg szeletelt, vagy darabolt hús,
½ dl vörösbor,
1 evőkanál étolaj.


Páclé:
2 evőkanál olívaolaj,
1/2 dl balzsamecet,
1 dl méz,
2 evőkanál szójaszósz,
2 dl kecsap,
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér,
1 kis fej fokhagyma aprítva,
1 közepes vöröshagyma aprítva,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
őrölt bors,
1csipetnyi só.

Köret:
50 dkg főtt rizs,
40 dkg főtt borsó,
25 dkg főtt csemegekukorica.

Elkészítés:
Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük.
Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük.
Az első 20 percben én alufóliával letakartam.
Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk.
Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós rizses csirke » Rizses csokigolyó » Rizses-gombás sült csirke
» Pikáns rizses lencse » Rizses málnaleves » Rizses finom torta » Rizses szelet
» Rizses tonhalsaláta » Rizses citromleves » Anna Rizses húsa » Répás-rizses édesség
» Rizses gomba bácskai módra » Rizsescsoki » Fokhagymás pácolt hús » Rizses, kukoricás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.