Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán gombával sütve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 db közepes méretű padlizsán
50 dkg gomba
1 nagy pohár tejföl
25 dkg reszelt sajt
kevés liszt
olaj
delikát
bors


pirospaprika

Elkészítés:
A megmosott és karikára vágott padlizsánokat enyhén besózom, és kicsit állni hagyom. Közben a gombát megtisztítom, és finomra vágom. Megszórom delikáttal és borssal és kis lángon megpárolom. Rövid hülés után belekeverem a tejfölt. A padlizsánokat lisztbe forgatom, és mindkét oldalukat hirtelen megsütöm. A pirosra sült karikákat lerakom egy sütőtál aljára, és ráhalmozom a tejfölös-gombás keveréket. Előmelegített sütőbe dugom egy negyed órára, majd rászórom a reszelt sajtot, és még annyi időre tolom vissza, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tanácsok:
Húsmentes, így vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. A körete egyaránt lehet krumplipüré vagy párolt rízs.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött sonka » Tarja gombával » Csirke joghurtban sütve » Ropogós padlizsánsaláta
» Csirkemell formában sütve » Pecsenye gombával » Padlizsán pástétom őszre » Sült padlizsán
» Pulykacomb sütve » Padlizsános zakuszka » Pirított csirke gombával » Barátfüle gombával töltve
» Padlizsános-lecsós csirke » Csülökfalatok sütve » Padlizsánkrém másként » Eredeti padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.