Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán bármilyen mennyiségben (próbaként lehet kettőt),
fokhagyma,
só,
ecet,
víz,
erőspaprika,
olaj (földimogyoróolajjal finom).

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, és hosszúszeletekre vágom, besózom, és kb. 1 órát hagyom. Majd jó ecetes vízben picit megabálom, gyorsan kiveszem, nehogy nagyon megpuhuljon. Mikor kihűlt, kicsavarom egy kicsit, és egy befőttes üvegbe lerakom, közben rászórom az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát (ízlés szerint), majd a tetejére öntöm az olajat. Másnap már lehet fogyasztani. Kenyérrel is kiváló, de húsok mellé is finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós padlizsánkrém » Padlizsánleves hidegen » Sertéskaraj Havanna módra » Vendégváró manduli módra
» Kedvenc szelet Ági módra » Padlizsános csirkemell » Görög padlizsánragu » Sült paprika Györgyi módra
» Olasz krémsajtleves » Padlizsánsaláta 2. » Túrótorta Edicske módra » Pulykamell Kormi módra
» Padlizsánkrém kimélő » Lúdláb-update módra » Spanyol módra sült homár » Padlizsán-cukkíni lecsósan


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.