Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán bármilyen mennyiségben (próbaként lehet kettőt),
fokhagyma,
só,
ecet,
víz,
erőspaprika,
olaj (földimogyoróolajjal finom).

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, és hosszúszeletekre vágom, besózom, és kb. 1 órát hagyom. Majd jó ecetes vízben picit megabálom, gyorsan kiveszem, nehogy nagyon megpuhuljon. Mikor kihűlt, kicsavarom egy kicsit, és egy befőttes üvegbe lerakom, közben rászórom az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát (ízlés szerint), majd a tetejére öntöm az olajat. Másnap már lehet fogyasztani. Kenyérrel is kiváló, de húsok mellé is finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta tokaji módra » Olasz töltött paradicsom » Fogasfilé bakonyi módra » Szilvás krémes madár módra
» Mogyorós padlizsán » Rakott krumpli Ági módra » Rizs thai módra » Padlizsánpörkölt
» Padlizsánfasírt zabpelyhes » Almafánk Jessy módra » Fetás padlizsánkrém » Raffaelló Nikcii módra ;)
» Hátszín Eszterházi módra » Olasz spagetti saláta » Olaszos rakott burgonya » Túrós süti anyu módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.