Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3-4 padlizsán /közepes méretű/
6-8 közepes paradicsom
1,5-2 dl főzőtejszín
15 dkg sajt reszelve

bors
fokhagymapor
bazsalikom
oregano
olaj

Elkészítés:
A megmosott padlizsán végeit levágom,és 1 cm széles karikákra vágom,mindkét oldalát besózom,és 10-15 percre félreteszem állni.
Felszeletelem fél cm szélesen a paradicsomot,lereszelem a sajtot.
A fűszerekből keveréket készítek. /Ízlés szerinti mennyiséget teszek mindegyik fűszerből a keverékbe/
Kiolajozok egy sütőedényt.
Egy sor padlizsánt lerakok az edény aljába,megszórom a fűszerkeverékkel,sajttal,majd rárakok paradicsomkarikákat,amit szintén lazán megszórok fűszerrel,sajttal.
Aztán kezdem újra a rétegezést,egészen addig,amíg el nem fogy a padlizsán és a paradicsom.
A végén tetejét megszórom sajttal,és meglocsolom a tejszínnel.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percet sütöm.
Sültekhez,natúr és rántott szelethez nagyon finom köret,de magában is fogyasztható.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 3 főre elég nálunk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött cukkini sajttal » Karaj sütve » Én padlizsánkrémem » Sajttal rakott burgonya
» Padlizsános csirke » Grillezett padlizsán » Sütőtök főzelék sajttal » Lencsepüré sajttal
» Tepsis cukkini krémsajttal » Padlizsán tojással » Hurka sütve » Padlizsánkrém piritóssal
» Karfiol sajttal » Padlizsános zakuszka » Padlizsános szója » Hagymás máj sütőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.