Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán télire (zakuszka) recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
5 kg padlizsán massza (tísztítva 5 kg.)
2 kg pirospaprika, tisztítva
1,5 kg hagyma
1,5 liter paradicsomlé
1,5 liter olaj
só ízlés szerint
törött bors
szalícil

Elkészítés:
A padlizsánt parázson megsütjük, a fekete égett héjától megtísztítjuk, ledaráljuk. Olajat öntünk rá és egy edényben állandó kavargatás mellett felforraljuk.
Párhuzamosan a ledarált paprikát, szintén egy kis olajjal, és a hagymát is külön - külön megdínszteljük, fedő alatt.
Mikor mind puha, összeöntjük, a paradicsomlevet is, kb fél órát együtt forraljuk, majd üvegekbe rakjuk, a tetejére pici szalicilt teszünk, s erre egy kanálnyi olajat, hogy elfedje.
Száraz dunsztba tesszük.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Vigyázzat
- néha a padlizsán keserű, ezt ne daráld bele!
- a hagyma ne égjen oda, csak puhítjuk.

A sütéssel telik el sok idő, meg a padlizsán tisztításával.( 1 - 2 óra)
Ha kevesebbet akarsz arányosan osztod a mennyiséget.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: dogiz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott padlizsán » Padlizsánkrém kimélő » Padlizsánragu gombával » Töltött padlizsán
» Gyümölcsös zakuszka » Kátya féle Padlizsánkrém » Joghurtos padlizsánkrém » Hagyományos padlizsánkrém
» Padlizsános penne » Muszaka (rakott padlizsán) » Padlizsános spagetti » Ropogós padlizsánsaláta
» Körtekompót télire » Erdélyi zakuszka » Padlizsán Krém » Kovászos uborka - télire


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.